2016-ieji Klaipėdoje – Darnaus judumo metai

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu 2016-ieji uostamiestyje paskelbti Darnaus judumo metais.
Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, vienas pagrindinių šio sprendimo tikslų – atkreipti uostamiesčio gyventojų dėmesį į darnaus judumo kasdieniame miesto gyvenime aktualumą bei įtraukti miesto bendruomenę į darnaus judumo priemonių planavimą ir įgyvendinimą.
„Darnus judumas – tai ne tik viena rimčiausių Europos sąjungos vykdomos politikos perspektyvų, bet ir realaus kasdienio miesto gyvenimo atspindys. Verta pripažinti, kad šiandien darnaus judumo sąvoka mums dar yra sunkiai suvokiama, tad turime visi bendrai siekti ne tik suprasti darnaus judumo reikšmę geresnei gyvenimo mieste kokybei, bet ir realiais darbais jį skatinti“, – sakė V. Grubliauskas.
Tarybai nusprendus 2016-uosius paskelbti Darnaus judumo metais, uostamiesčio Savivaldybė parengs ateinantiems metams skirtų specialių priemonių planą. Minėtos priemonės turėtų apimti tiek darnaus judumo mieste skatinimą, edukaciją šia tema, tiek ir viešojo transporto, eismo saugos, eismo organizavimo, modalinio kelionių paskirstymo, bevariklio transporto integravimo ir kitose susijusiose srityse reikalingų permainų įgyvendinimą.
Darnus judumas yra tiek Europos sąjungos, tiek valstybės, tiek Klaipėdos miesto prioritetas 2014–2020 m. laikotarpiui.
2015-ieji uostamiestyje yra paskelbti Senjorų metais.