2013 metais Klaipėdos savivaldybė investuos 115 mln. litų

„Savivaldybės administracijos šiemet laukia didelis iššūkis – administruoti socialinės rūpybos projektą, o t.y. Kretingos g. 44 pastato pritaikymas kelioms įstaigoms: senyvo amžiaus žmonių dienos globos centrui, suaugusiųjų su psichikos negalia dienos globos centrui ir „Danės“ vaikų globos namams.

Šiemet jau pradėta A.Brako dailės mokyklos renovacija, finansuojama ES ir savivaldybės paimtų paskolų lėšomis. Renovavus pastatą, kuris dar žinomas kaip Rumšiškės dvaras, jame atsiras daugiau mokymo salių, moksleiviams pagerės neformaliojo ugdymo sąlygos.

Šiais metais taip pat numatyta įgyvendinti socialinį projektą, kuris turėtų pradžiuginti uostamiesčio paplūdimių lankytojus. Prasidėjus vasaros sezonui, pliažuose turėtų būti pastatyta 12 tualetų, kurie būtų pritaikyti ir neįgaliesiems.

Anot A. Velykienės, vietos, kur bus pastatyti tualetai, jau parinktos, jais poilsiautojai galės naudotis nemokamai.

„Kai buvo rengiamas pastato rekonstrukcijos techninis projektas, kilo daug klausimų, ar tokios įstaigos gali būti po vienu stogu. Išsiaiškinome, kad galima, o techniniame projekte labai aiškiai atskirtos įstaigų patalpos, lauko teritorijos, patekimas į pastatą“, – tvirtino A.Velykienė.

Šiemet planuojama pabaigti Kultūros fabriko statybas, nors pernai gruodų buvo atlikta tik 35 proc. visų darbų.

Po beveik metus trukusių įvairių neskaldumų, galiausiai uostamiesčio savivaldybė pasirašė rangos sutartį dėl laivų kapinių prie Ledų rago išvalymo. Numatoma, kad darbai bus baigti imki kitų metų

Dar vienas reikšmingas šiųmetis darbas – nusipirkti naujo baseino Klaipėdoje techninio projekto parengimo paslaugą ir jį jau turėti kitais metais, kad būtų galima pradėti statybas.

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/klaipedos-savivaldybe-statyboms-isleis-115-mln-litu-477418#ixzz2KsYjQHKg